FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Reisverzekering kan goedkoper

30 januari 2014

Nederlanders weten vaak niet hoe duur de reisverzekering is en betalen er dan ook vaak te veel voor. Dat beweert een vergelijkingssite.

Maar liefst 74 procent van de Nederlanders hebben een doorlopende reisverzekering waarvoor ze gemiddeld 57,12 euro per persoon per jaar betalen. Dat bedrag is bijna 2,5 keer zo hoog als de goedkoopste doorlopende reisverzekering. Van de ondervraagden heeft 12 procent een kortlopende reisverzekering waarvoor ze gemiddeld per persoon per dag1,77 euro betalen. Voor een vakantie van 16 dagen is dat 28,32 euro. Voor een lager bedrag kan men echter een doorlopende reisverzekering afsluiten en zo het hele jaar door verzekerd zijn.

Annuleringsverzekeringen blijken niet erg populair te zijn onder Nederlanders: 62 procent van de mensen die een doorlopende reisverzekering heeft, heeft geen annuleringsverzekering. Bij de mensen met een kortlopende reisverzekering is dat maar liefst 70 procent.

Van de Nederlanders heeft 14 procent helemaal geen reisverzekering als hij op vakantie gaat. En van de wintersporters heeft 12 procent geen reisverzekering met speciale wintersportdekking en maar liefst 15 procent heeft geen idee of een wintersportdekking in zijn reisverzekering is opgenomen.

Van alle claims door verzekerden, is diefstal van bagage de meest voorkomende. 44 procent van de mensen die wel eens wat geclaimd heeft, gaf aan dat het om diefstal van bagage ging. Ook schade aan bagage (28 procent) en medische kosten (19 procent) werden regelmatig geclaimd.