FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Reisverzekering vervalt soms voor code oranje-bestemming

30 juni 2020

Wie op vakantie gaat naar een gebied dat nog steeds code oranje heeft vanwege de coronacrisis, loopt het risico niet verzekerd te zijn.

MoneyView onderzocht reispolissen en constateerde dat ruim een derde van de reisverzekeringen geen dekking biedt voor een vakantie in ‘oranje’ gebieden.

MoneyView onderzocht de reisdekking van negenentwintig verzekeraars en concludeert dat er bij de helft van de polissen schade die te maken heeft met corona grotendeels of helemaal wordt uitgesloten. In een aantal gevallen ook niet wordt uitgekeerd als een schade niets te maken heeft met corona.
Voor vakantiegebieden met code geel bieden alle onderzochte reisverzekeringen gewoon dekking. Als de code tijdens de vakantie verandert van geel naar oranje of rood dan verwachten reisverzekeraars dat hun verzekerden het gebied zo snel mogelijk verlaten. Wie langer op de vakantiebestemming blijft dan noodzakelijk, loopt de kans datde dekking alsnog vervalt. Op dit moment hebben onder meer Turkije, Verenigd Koninkrijk en Zweden code oranje.