FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Ruim 1,1 miljoen mensen switchen van zorgverzekeraar

10 januari 2020

Er zijn ruim 1,1 mensen overgestapt naar een nieuwe zorgverzekeraar. Dat meldt Vektis op basis van de voorlopige cijfers van zorgverzekeraars. In totaal ging 6,2 procent van de verzekerden over en dat percentage is lager dan vorig jaar.
Vorig jaar kwam het definitieve overstappercentage uit op 7. Het overstappercentage gaat alleen over het aantal verzekerden dat is gewisseld tussen zorgverzekeraars. Verzekerden die gewisseld zijn tussen twee labels die onder dezelfde zorgverzekeraar vallen, of van een collectief naar een andere verzekering van dezelfde zorgverzekeraar, zijn herin niet meegerekend als overstapper.
Vektis noemt het opvallend dat veel verzekerden bij hun keuze gebruik hebben gemaakt van de Zorgverzekeringskaart. Deze informatiekaart geeft voor elke zorgverzekering betrouwbare informatie over de belangrijkste polisvoorwaarden en maakt het vergelijken van polissen makkelijker. De Zorgverzekeringskaart wordt door zorgverzekeraars, financieel adviseurs en vergelijkingssites aan alle mensen voorgelegd tijdens het zoekproces naar een passende zorgverzekering.