FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Schade aan caravan door hagel niet altijd gedekt

25 juli 2013

Niet alle caravanverzekeraars bieden een standaard dekking tegen hagelschade. Daarvoor moet vaak een aanvullende verzekering worden afgesloten.

Dat blijkt uit onderzoek van een vergelijkingssite. De kosten door hagelschade kunnen hoog oplopen. Voor veel verzekeraars is dat de reden om deze schadelast niet in de standaarddekking op te nemen. Hagelschade komt volgens verzekeraars tamelijk vaak voor en veroorzaakt veel schade aan toercaravans. Dat leidt tot extra schade-uitkeringen. Ook willen verzekeraars consumenten keuzevrijheid geven: een duurdere verzekering waarin hagelschade gedekt is, of een goedkopere verzekering zonder dekking voor hagelschade.

De meeste caravanverzekeraars hanteren een extra eigen risico in geval van hagelschade.Maar de bedragen voor dit extra eigen risico lopen uiteen van 75 euro tot 225 euro. Er zijn echter ook verzekeraars die geen extra risico in geval van hagelschade hanteren. En sommige caravanverzekeraars hanteren geen eigen risico wanneer de caravan beschikt over een hagelbestendig dak of wanneer de verzekerde zijn schade laat herstellen bij een door de verzekeraar aangewezen schadeherstelbedrijf.