FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Strengere eisen bij verzekeren e-bike

2 januari 2014

De verzekeringseisen voor elektrische fietsen worden strenger omdat verzekeringsmaatschappijen een explosieve toename van diefstal vrezen. In het afgelopen jaar steeg het aantal diefstallen al dramatisch.

Nu worden jaarlijks 25.000 e-bikes ontvreemd, maar dit aantal kan dit jaar wel eens explosief stijgen. ‘De extreme groei van het aantal gestolen e-bikes maakt het noodzakelijk dat we onze voorwaarden gaan aanpassen`, aldus directeur Henk van den Berg van verzekeraar ENRA. Er komen naar verwachting verschillende polissen, bijvoorbeeld op basis van een indeling in risicogebieden, net zoals met gewone fietsen al het geval is. Bovendien zullen de premies omhooggaan.

Op dit moment rijden er zo’n 1,2 miljoen elektrische fietsen in ons land. „Ieder jaar worden er zo’n 200.000 verkocht”, weet Van den Berg. „Het vervoermiddel wordt steeds populairder en daarmee is de ’diefstalexplosie’ ook enigszins te verklaren. Tot enkele jaren geleden was de e-bike een typische seniorenfiets, nu maken ook forenzen, jonge moeders en scholieren er gebruik van.