FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Uitvaart in buitenland best gedekt door geldverzekering

28 januari 2014

Verzekerden die een begrafenis of crematie in het buitenland willen, moeten daar rekening mee houden bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Dat meldt een vergelijkingssite.

Er zijn twee soorten verzekeringen voor uitvaarten. Een gelduitvaartverzekering keert na het sterfgeval een bedrag aan nabestaanden uit. Zij kunnen de begrafenis of crematie met dat geld zelf regelen. Een natura-uitvaartverzekering dekt een pakket diensten. Na het overlijden regelt de verzekeraar de begrafenis of crematie. De verzekerde moet bij het afsluiten al aangeven wat hij wil verzekeren. Dan gaat het bijvoorbeeld om de kist, de volgauto’s en de rouwkaarten.

Mensen die een buitenlandse uitvaart willen kunnen het beste voor een gelduitvaartverzekering kiezen. Nabestaanden kunnen dan makkelijker een begrafenis of crematie buiten Nederland regelen. Ze hebben daarmee meer vrijheid om de wensen van de overledene te realiseren. Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen overigens wel een uitvaartverzekering in Nederland afsluiten. Daarvoor is wel een Nederlands postadres, bankrekeningnummer en een burgerservicenummer nodig.