FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Vakantiewoning kopen steeds populairder

29 juli 2016

Het aantal verkochte recreatiewoningen is in 2015 bijna verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Ook de prijzen zijn, na jaren van daling, weer aan het stijgen.

Afgelopen jaar zijn 3.130 nieuwe of bestaande vakantiewoningen verkocht, een jaar eerder was dat nog zo’n 1.750. Sinds 2004 stond de teller van het aantal verkochte recreatiewoningen volgens de NVM op gemiddeld 1.850 per jaar. De gemiddelde prijs lag vorig jaar 8 procent hoger dan in 2014. Net als op de reguliere koopwoningmarkt zijn de regionale verschillen groot. Potenti├źle kopers willen hun vakantiehuisje het liefst bij bos, strand en nabijgelegen voorzieningen. Vooral recreatiewoningen op de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug, Zeeland en de kust van Noord-Holland doen het dan ook erg goed.

”Kopers beschouwen de aankoop als een alternatieve belegging nu spaargeld en obligaties zeer weinig opleveren, en aandelen als te risicovol worden gezien”, aldus een woordvoerder van de NVM. Wel geven consumenten de voorkeur aan nieuwbouw. Die verkoop gaat wel ten koste van het bestaande aanbod aan recreatiewoningen.