FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Veel Nederlands slecht verzekerd op skivakantie

6 januari 2014

Volgens een vergelijkingssite gaat zo’n 20 procent van de consumenten onvoldoende verzekerd op skivakantie. Een grote meerderheid (91 procent) van de wintersporters heeft alleen een standaard reisverzekering.

Een standaard reisverzekering kent vaak geen dekking voor wintersport. Wintersporters draaien met zo’n verzekering zelf op voor de kosten van hulp bij een ongeval zoals vervoer met een speciale ski-brancard of sneeuwscooter. Dat kan soms 600 euro kosten. Als er ook een helikopter moet worden ingezet, kunnen de kosten oplopen tot 3.500 euro. Bovendien kunnen medische ingrepen in het vakantieland een stuk duurder zijn dan in Nederland.

Een basiszorgverzekering vergoedt spoedeisende hulp en noodzakelijk vervoer in het buitenland tot maximaal het Nederlandse tarief. Alles daarboven moet de reiziger dus zelf betalen, tenzij hij daarvoor aanvullend verzekerd is. Zelfs met wintersportdekking zijn vakantiegangers niet altijd goed verzekerd. Veel verzekeraars vergoeden bijvoorbeeld de kosten voor ongelukken buiten de piste niet of alleen als de skiër aan bepaalde voorwaarden heeft voldaan.