FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Veel werknemers vinden pensioen ingewikkeld

4 oktober 2019

Het voorlopige pensioenakkoord zorgt voor onrust onder werknemers. De helft van de werknemers maakt zich zorgen over hun pensioen, terwijl maar een op de zeven zich naar aanleiding van het pensioenakkoord daarin verdiept. Dat blijkt uit onderzoek van FFP.
De overgrote meerderheid vindt pensioenen ingewikkeld. De werkgever zou daarin een rol kunnen vervullen, aldus het onderzoek. Het merendeel zou periodiek pensioenadvies via de werkgever toejuichen.
Verreweg de meeste werknemers (87 procent) hebben van het voorlopige pensioenakkoord gehoord maar het is vooral de aanpassing van de AOW-leeftijd die men heeft onthouden. Dat de opbouw van pensioen verandert en persoonlijker wordt, is veel minder bekend. Daar ligt volgens FFP ook een taak bij de werkgever.
Een ruime meerderheid van werknemers (60 procent) vertrouwt erop dat het pensioen in zijn huidige vorm goed geregeld is door de werkgever. En driekwart van werknemers staat open voor gratis periodiek advies van een pensioenexpert via de werkgever. Dat kan bijvoorbeeld via de secundaire arbeidsvoorwaarden. De werkgever wordt door ondervraagden gezien als een aanspreekpunt.