FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

VEH: verzekeraars moeten AOW-gat dichten

3 mei 2016

Een woonlastenverzekering loopt tot 65 jaar, terwijl de AOW-leeftijd omhoog gaat naar 67 jaar. Huiseigenaren met zo’n verzekering dreigen de laatste jaren voor hun pensionering dus niet goed verzekerd te zijn.

Hiervoor waarschuwt Vereniging Eigen Huis. Met een woonlastenverzekering beschermt een huiseigenaar zich voor inkomensdaling door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. De meeste woonlastenverzekeringen dekken de risico’s alleen tot het vijfenzestigste levensjaar van de polishouder. Dit was jarenlang de AOW-gerechtigde leeftijd. Als een woningbezitter eenmaal AOW ontvangt, valt de noodzaak voor een woonlastenverzekering weg. Nu de AOW-leeftijd omhoog gaat naar 67 jaar krijgen huizenbezitters met een AOW-gat te maken, een periode waarin ze niet goed verzekerd zijn.

Verzekeraars moeten volgens Vereniging Eigen Huis klanten met een woonlastenverzekering wijzen op het AOW-gat en hen hiervoor een oplossing bieden. Nieuwe woonlastenverzekeringen moeten automatisch de verhoging van de AOW-leeftijd volgen.