FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Verzekeraars coulant bij Pokémon Go schade

18 juli 2016

Het Verbond van Verzekeraars denkt dat verzekeraars niet moeilijk zullen doen als het tijdens het spelen van Pokémon GO tot ongelukken komt. Dat meldt De Telegraaf op haar website.

“Pas als bewezen kan worden dat er sprake was van ’verwijtbare roekeloosheid’, zoals dat in jargon heet, zal een polis niet uitkeren, verwacht woordvoerder Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars. In alle andere gevallen krijgt de polishouder het voordeel van de twijfel. ‘Verwijtbare roekeloosheid is moeilijk te bewijzen’, voegt Buis daaraan toe. ‘Daarom verwacht ik dat de meeste verzekeraars er niet zo moeilijk over zullen doen.'”

De spelers van Pokémon GO gaan in de echte wereld op zoek naar Pokémon in het wild. De smartphone gaat trillen als er een Pokémon in de buurt is. Op de website van Pokémon GO wordt gewaarschuwd: “Speel om veiligheidsredenen Pokémon GO nooit op je fiets, achter het stuur van je auto, op een hoverboard of in andere gevallen waar je je aandacht bij moet houden. Verder moet je natuurlijk nooit bij je ouders of je groep weglopen om een Pokémon te vangen.”