FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Verzekeraars geven tips voor een veilige jaarwisseling

31 december 2019

Tijdens en net na de jaarwisseling worden bij verzekeraars veel
schades gemeld. Begin 2019 was het totale schadebedrag bijna 13
miljoen euro. Dat gaat dan over particuliere schades aan woningen en
personenauto’s. De zakelijke schade komt daar dan nog bij.

Verzekeraars hebben vijf tips opgesteld om schade bij particulieren en ondernemers te voorkomen.
  1. Sluit ramen en brievenbussen. Zo voorkom je dat vuurwerk naar binnen wordt gegooid of vuurpijlen in je woning of (bedrijfs)gebouw belanden.
  2. Zet auto’s, bedrijfswagens, brommers of scootmobielen in de garage als dat mogelijk is. Zo voorkom je schade aan voertuigen door vuurwerk, brandstichting of vandalisme.
  3. Ben je tijdens de jaarwisseling niet thuis? Zorg er dan voor dat iemand een oogje in het zeil houdt en het juiste noodnummer heeft. Beveiligingscamera’s en alarmsystemen kunnen ook helpen, maar probeer zelf zo snel mogelijk ter plaatse te zijn als er iets aan de hand is.
  4. Leeg containers, sluit ze af en zet ze binnen als dat mogelijk is. Plaats daarnaast geen brandbare spullen binnen 10 meter van het (bedrijfs)gebouw.
  5. Ga je zelf oliebollen bakken? Zet de friteuse op een veilige plaats, houd de deksel bij de hand en vergeet niet om het apparaat na gebruik uit te zetten. Loop ook nooit met de hete pan. Bak de oliebollen niet onder invloed van alcohol, maar bak ze van tevoren.