FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Verzekeraars schatten stormschade Ciara voorlopig op 150 miljoen

11 februari 2020

Het Verbond van Verzekeraars, de belangenclub van verzekeringsmaatschappijen, verwacht dat de schade door de Ciara-storm aan gebouwen en auto’s zal uitkomen rond de 150 miljoen euro.

Het Verbond benadrukt daarbij dat nog niet alle schadeclaims zijn ingediend en van sommige claims nog niet duidelijk is hoe groot de schade is. Daarnaast verwacht het Verbond dat het bedrag zal oplopen doordat er ook de komende dagen nog onstuimig weer verwacht wordt.
Volgens de verzekeraars heeft Ciara minder schade aangericht dan de januaristorm in 2018. Toen kwam het schadebedrag uit op 450 miljoen euro. Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek heeft voor de schatting niet alleen naar de schades van afgelopen zondag gekeken, maar ook naar de maandag.
Nederlanders zijn doorgaans goed verzekerd tegen schade door flinke windstoten. De meeste particuliere woonhuisverzekeringen dekken schade door storm. Dit geldt voor de woning, de inhoud van de woning en voor schuttingen. Woonverzekeraars hanteren vaak wel een eigen risico. Auto’s met een WA-plusverzekering (beperkt casco) of allriskverzekering (casco) zijn verzekerd tegen schade door storm. Ongeveer twee derde van het wagenpark in Nederland heeft zo’n type verzekering.