FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Verzekerden gaan niet massaal voor goedkopere zorgpolis

29 januari 2014

Klanten van zorgverzekeraars zijn niet massaal voor de goedkopere zorgpolissen gegaan. Ook hebben minder mensen dan verwacht hun eigen risico verhoogd of hun aanvullende verzekering opgezegd. Dat meldt het dagblad Trouw.

Begin januari werd uit voorlopige cijfers al bekend dat zo’n 900.000 Nederlanders zijn overgestapt van zorgverzekering. Dat zijn er minder dan het jaar daarvoor. Verzekeraars kwamen voor 2014 voor het eerst met selectiepolissen. Klanten betalen dan vijf tot vijftien euro per maand minder, en hebben in ruil daarvoor minder keuzevrijheid wat betreft zorgverleners waar ze terechtkunnen. Slechts 0,5 procent van de klanten van Menzis heeft gekozen voor dit soort selectiepolissen. Bij VGZ/Univ√© is dat 2 tot 3 procent van de klanten. Zilveren Kruis en CZ melden wel groei van hun goedkopere selectiepolissen.

De verwachting was ook dat meer mensen hun eigen risico zouden verhogen en dat minder mensen een aanvullende verzekering zouden afsluiten, maar ook dat bleek wel mee te vallen, meldt Trouw.