FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Verzekerden kiezen bewuster

17 oktober 2013

Nederlanders maken bij het afsluiten van de zorgverzekering steeds vaker een afweging tussen de geschatte kosten en de te betalen premie. Bijna de helft van zal in 2014 geen tandartsverzekering afsluiten, 18 procent weet dat nog niet zeker.

Ruim een derde geeft aan zich wel aanvullend te verzekeren voor tandartskosten. Dat blijkt uit onderzoek van een vergelijkingssite onder 418 respondenten. De 18 procent die nog twijfelt, zegt de premies en dekkingen af te wachten. Zorgverzekeraars hebben tot 18 november de tijd om deze bekend te maken. In 2013 heeft een op de drie Nederlanders geen tandartsverzekering afgesloten.

Momenteel is 17 procent van plan om over te stappen, voornamelijk om kosten te besparen of een betere dekking te hebben. Ruim een op de drie Nederlanders, 39 procent, wil overstappen als de nieuwe zorgverzekeraar hun een cadeau aanbiedt zoals een geldbedrag, tablet of smartphone. Bijna een op de vijf stapt over bij een premieverschil van 5 tot 10 euro per maand. Een kwart stapt over bij een verschil in premie van 10 tot 20 euro per maand. Als het premieverschil meer dan 20 euro per maand bedraagt stapt 21 procent over.