FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Waarvoor is een overlijdensrisicoverzekering?

22 november 2013

Ongeveer een derde van de Nederlanders met een overlijdensrisicoverzekering weet niet waarvoor die verzekering dient. Van de mensen zonder zo’n verzekering weet bijna de helft niet wat die inhoudt.
Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart denkt dat de overlijdensrisicoverzekering de verzekering is om de uitvaart te betalen. Maar er is wel degelijk een verschik met een ‘echte’ uitvaartverzekering. De overlijdensrisicoverzekering keert uit als degene voor wie die verzekering is afgesloten overlijdt voor een bepaalde datum of leeftijd. Vaak is de verzekering gekoppeld aan een krediet, zoals een hypotheek, zodat de lening (grotendeels) afgelost kan worden als degene die het bedrag geleend heeft, voortijdig overlijdt. Vaak sluiten partners een overlijdensrisicoverzekering op elkaar af, zodat de nabestaande partner bijvoorbeeld in het gezamenlijke huis kan blijven wonen.
Wilt u meer weten over een overlijdensrisicoverzekering of wilt u uw bestaande verzekeringen nog eens laten checken door ons (of het verzekerde bedrag bijvoorbeeld nog hoog genoeg is), neem dan contact met ons op.