FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Week van het Geld van start

11 maart 2014

Koningin Máxima heeft de Week van het Geld geopend. Ruim 90 organisaties organiseren deze week aansprekende activiteiten om kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar te leren omgaan met geld.

In het kader van de Week van het Geld geven banken, verzekeraars en financieel dienstverleners gastlessen op basisscholen. Praten over geldzaken is een goede manier om kinderen al vanaf jonge leeftijd financieel bewust te maken.

Scholieren krijgen meer geld te besteden na de overgang naar de middelbare school. Zo krijgen 8 op de 10 kinderen meer zakgeld. Ze gaan dan ook meer uitgeven. Eten en drinken, schoolspullen, het mobieltje, leuke dingen doen, kleding, bijna alle uitgaven van jongeren nemen op de middelbare school toe. Die toename leidt er echter niet toe dat de jongeren slechter of beter met hun geld omgaan.

De overgang naar de middelbare school is een goed moment om het gesprek over geld aan te gaan. Kinderen krijgen meestal niet direct geldproblemen als ze naar de middelbare school gaan, maar kunnen als ze ouder worden onverantwoord financieel gedrag gaan vertonen. Met behulp van zakgeld, maar juist ook door te praten over geldzaken kunnen ouders hun kinderen al vanaf jonge leeftijd leren met geld om te gaan.