FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Weer meer Nederlanders met betalingsproblemen

23 januari 2014

Het aantal mensen met betalingsproblemen in Nederland blijft groeien. Het afgelopen halfjaar kwamen er volgens Bureau Krediet Registratie (BKR) ruim 20.000 consumenten bij met een betalingsachterstand op hun lening.

In totaal zitten er nu bijna 740.000 consumenten in de financiële problemen. Op dit moment heeft 8,6 procent van de bij BKR geregistreerde consumenten een ‘serieuze betalingsachterstand’. Een half jaar geleden was dit nog 8,3 procent. ‘Met name door echtscheiding en werkloosheid is het aantal consumenten met een betalingsprobleem weer toegenomen’, zegt Peter van den Bosch, directeur van BKR.

Hoewel er steeds meer mensen met een achterstand zijn, wordt de consument tegelijkertijd voorzichtiger. ‘Het aantal mensen met een lening daalt. Ook proberen consumenten bijvoorbeeld hun hypotheek versneld af te lossen’, aldus Van den Bosch. BKR beheert gegevens over afgesloten kredieten en informeert daarover banken, hypotheekverstrekkers en andere aangesloten kredietverleners. In totaal staan er bij de instantie 8,6 miljoen consumenten geregistreerd. Zij hebben allemaal een vorm van krediet afgesloten.