FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Wintersporters vaak niet goed verzekerd

23 januari 2014

Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd alle kosten van een ziekenhuisopname in het buitenland. Ook zijn wintersporters die buiten de piste een ongeluk krijgen, niet altijd verzekerd met een standaard reisverzekering.

Zorgverzekeraars vergoeden ziekenhuisopname in het buitenland wel, maar op basis van Nederlandse tarieven. “Wie in Zwitserland met een gebroken been wordt opgenomen, komt daarmee niet uit, omdat de zorgkosten in dat land hoger liggen”, aldus een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars. Daarnaast moet rekening worden gehouden met een eventuele vlucht met een traumahelikopter of gipsvlucht. Die worden niet gedekt door de zorgpolis. Een goede aanvullende verzekering en reisverzekering zijn dan ook geen overbodige luxe, zeker als er ook off piste wordt geskied.

“Check van te voren goed wat de zorgverzekeraar en de reisverzekering dekt”, waarschuwt het Verbond van Verzekeraars. “Let bij de reisverzekering goed op de voorwaarden als het gaat om off-piste skieën. Zo keren sommige alleen een vergoeding uit als er een gids bij is of als er die dag geen lawinegevaar was.” De woordvoerder raadt iedereen aan van te voren goed te bedenken waar wordt geskied, of de materialen in orde zijn en of de techniek goed genoeg is voor bepaalde manoeuvres. Dan moet de juiste (aanvullende reis)-verzekering afgesloten worden.

Door ongunstige sneeuwomstandigheden in de Alpen zijn dit jaar bij off-piste skiën al 22 lawinedoden gevallen.