FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Woekerpolis.nl daagt Nationale-Nederlanden

13 november 2013

Namens haar 50.000 leden begint de Vereniging Woekerpolis.nl een rechtszaak tegen Nationale-Nederlanden. De verzekeraar is volgens hen aansprakelijk voor de schade die zij opliepen omdat de hoge kosten op de beleggingsverzekering onduidelijk waren.

In de afgelopen decennia verkocht Nationale-Nederlanden 700.000 zogeheten woekerpolissen. ,,Deze beleggingsverzekeringen vertonen gebreken waardoor ze maar een fractie opbrengen van wat de verzekerden beloofd is”, aldus de vereniging. De gedupeerden vinden dat de verzekeraar tekort is geschoten in zijn informatieplicht bij de verkoop van deze verzekeringen.

,,Uit eigen onderzoek is gebleken dat de door Nationale-Nederlanden uitgebrachte offertes niet deugen en dat de daarin voorgespiegelde geldbedragen nooit gehaald kunnen worden. Er zijn te hoge rendementspercentages gebruikt en er is onvoldoende voor de risico’s gewaarschuwd”, legt voorzitter Ab Flipse uit.

De gedupeerden vinden dat er ook te hoge kosten op de polissen zijn ingehouden zonder dat die kosten contractueel zijn overeengekomen. Flipse: ,,De gemiddelde schade bedraagt al snel enkele duizenden euro’s. De vereniging is van mening dat deze schade gecompenseerd moet worden.”