FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Woningmarkt herstelt voorzichtig

1 juli 2013

In het tweede kwartaal van dit jaar is de daling van de huizenprijzen vrijwel tot stilstand gekomen en is het aantal transacties flink gestegen. Het lijkt erop dat de huizenmarkt voorzichtig herstelt.

De markt kan vanaf dit punt alleen nog maar stijgen volgens Paul van den Putten, algemeen directeur van de ERA-makelaars in Nederland. “Tot voor kort behoorde Nederland in Europa tot de groep kwakkelende woningmarkten, samen met onder meer Frankrijk en Portugal. De prijsdaling over 2012 was in Nederland het hoogst van de West-Europese probleemmarkten. Nog steeds is de verkooptijd van huizen lang in vergelijking met andere markten in Europa.

Maar het goede nieuws is dat de prijsdaling tot stilstand is gekomen en het aantal transacties flink gestegen is. De Open Huizen Route is ook flink beter bezocht dan een jaar geleden. De kijkers zijn gerichter, serieuzer en actiever op zoek dan voorheen, toen men vooral vrijblijvend aan het kijken was. Voor een stevig herstel van de woningmarkt is het van groot belang dat de politiek en de bancaire sector zo min mogelijk ingrijpen. Het stimuleren van starters is meer dan voldoende om de markt weer in beweging te krijgen.”