FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Zorgverzekeringskaart geeft inzicht in zorgverzekering

22 september 2016

De zorgverzekeraars introduceren dit najaar een zorgverzekeringskaart, waarmee verzekerden worden geïnformeerd over de belangrijkste polisvoorwaarden van de basis zorgverzekeringen.

Op de zorgverzekeringskaart basisverzekering staat onder andere informatie over de basisverzekering in het algemeen, het eigen risico en zorgadvies en -bemiddeling. Voor de meest gebruikte zorgvormen bevat de kaart informatie over contractering, vergoeding en keuzevrijheid. Dat betreft huisarts, medicijnen, fysiotherapie, ziekenhuizen, hulpmiddelen en wijkverpleging.

Bij naturapolissen en combinatiepolissen is het van belang of een zorgverlener een contract heeft met de zorgverzekeraar. Bij die polissen staat er een link naar de webpagina van de zorgverzekeraar met het overzicht welke zorgaanbieders zijn gecontracteerd en is de vergoeding bij niet gecontracteerde zorg op de kaart toegelicht.

De kaart helpt verzekerden om helder en eenvoudig inzicht te krijgen in de polisvoorwaarden als zij zorg nodig hebben. Daarnaast kunnen verzekerden met de zorgverzekeringskaart inhoudelijk vergelijken. Zorgverzekeraars stellen uiterlijk 19 november de kaart beschikbaar bij iedere basisverzekering die volgend jaar verkrijgbaar is.