FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

VEH wil verlenging stop op huisuitzetting

3 juli 2020

Huiseigenaren die vanwege corona in financiële problemen komen, kunnen van hun bank een betaalpauze krijgen van drie maanden. Tot 1 juli gold dat mensen met betalingsproblemen niet uit huis gezet werden. Die afspraak wordt niet verlengd.
Banken zeggen wel toe dat ze hun uiterste blijven doen voor woningbehoud van klanten in betalingsproblemen. Vereniging Eigen Huis (VEH) zegt de banken te blijven volgen om te zien of ze die woorden waarmaken.
Mensen die hun inkomen door corona sterk zagen verminderen of wegvallen, konden hun maandelijkse hypotheekbetaling tijdelijk opschorten. Vanaf nu zal bij betalingsachterstand eerst uit een gesprek met de bank moeten blijken of het verder laten oplopen ervan verantwoord is. Banken zeggen hun best te blijven doen voor woningbehoud van hun klanten. VEH roept geldverstrekkers op om het niet bij goede intenties te laten en klanten duidelijkheid en zekerheid te bieden. Het advies blijft aan de huiseigenaar die financiële problemen ziet aankomen om zo snel mogelijk contact op te nemen met zijn bank. Dan zijn er meer mogelijkheden om met de bank tot oplossingen te komen. Hoe langer iemand wacht en hoe hoger de achterstanden, hoe beperkter de mogelijkheden om betalingsproblemen op te lossen.