FacebookTwitter Bel voor een afspraak 071-2020200

Meeste zorgpremies licht omhoog

12 november 2019

De meeste zorgverzekeraars hebben hun zorgpremie voor 2020 bekendgemaakt. In het algemeen gaat de zorgpremie omhoog, al verlagen een aantal zorgverzekeraars de premie . Wel wordt de korting voor collectiviteiten ingeperkt en dat maakt de premie duurder.

De basisverzekering bij zorgverzekeraars VGZ en Univ√© worden volgend jaar 1 euro goedkoper. De zorgverzekeraars, die tot hetzelfde concern behoren, verlagen de maandelijkse premie allebei naar 119,95 euro. CZ verlaagt de premie zelfs met 3,85 euro, naar 120,95 euro per maand. Ook de basisverzekering bij Zilveren Kruis, dat deel uitmaakt van Achmea, wordt 1,50 euro per maand goedkoper. Of de premie voor een verzekerde daadwerkelijk daalt, hangt vooral af van de keuze voor de verzekering. Zo dalen de premie’s voor de basisverzekeringen in sommige gevallen, maar stijgen de zorgverzekeringen met vrije zorgkeuze veel vaker. Ook wordt dit jaar de maximale collectiviteitskorting verlaagd van 10 procent naar 5 procent. Voor veel verzekerden betekent dit waarschijnlijk dat ze meer gaan betalen.
Bij veel andere verzekeraars gaat de premie omhoog. De basisverzekering bij FBTO stijgt met 6,4 procent naar 116,95 euro. Eerder maakten branchegenoten DSW en Menzis verhogingen bekend van respectievelijk 6 euro en 1 euro. Vrijwel alle zorgverzekeraars melden dat de zorgkosten blijven stijgen.